BSO Hoofdweg 407-409 Amsterdam

Wij vinden het belangrijk dat de kinderen zich kunnen ontplooien in een warme, veilige en stimulerende omgeving. Wij gaan uit van de behoefte van het kind ingepast in de groep. Daarbij kijken wij vooral naar de mogelijkheden van het kind. Dit betekent dat wij op een positieve en uitnodigende manier met kinderen omgaan.

Wij bewaken de kwaliteit van onze opvang en proberen voortdurend deze kwaliteit te verbeteren. Dit doen wij door te werken volgens interne en externe kwaliteitseisen. Wij staan open voor op- en aanmerkingen van ouders. Wij kijken kritisch naar onszelf en spreken elkaar aan op ons handelen. Onze deskundigheid vergroten wij door het bijwonen van professionaliseringsbijeenkomsten en door collegiale consultatie tijdens onze teambesprekingen. Maar bovenal vergroten wij onze deskundigheid door te blijven kijken naar ieder kind dat aan onze zorg is toevertrouwd.

Onze accommodatie, de groepsruimten en basisgroepen

BSO Small Ones biedt buitenschoolse opvang aan de Hoofdweg 407-409 in Amsterdam West (Bos en lommer/baarsjes) .  Het gebouw heeft een vloeroppervlakte van circa180 m2. In deze ruimte hebben we een kinderdagverblijf en een BSO gecreëerd, zijn er vier wc’s, een voor de kinderen van het kinderdagverblijf, twee voor de kinderen van de buitenschoolse opvang, een voor de medewerkers, en twee keukens.  BSO Small Ones is gevestigd in ruimtelijke en lichte pand met een knusse binnenruimte en vloerverwarming. Alle ruimtes zijn huiselijk en luxe ingericht met hoogstaande materialen. De combinatie van lichte wanden, donkere vloer en prachtig gekleurd houten speelgoed resulteert in een rustige en gezellige sfeer. De groepsruimte past qua sfeer en inrichting bij de leeftijd van de kinderen.

Wij vinden het belangrijk dat onze groepsruimte een plek is die niet alleen fysieke veiligheid biedt, maar ook emotionele veiligheid. Dit betekent dat de groepsruimte uitstraalt wat wij van de kinderen vragen. Rustig aan tafel zitten, zodat de PM-er de activiteiten kan bespreken, betekent dat de groep opgeruimd moet zijn. Tijdens het vrij spel moment, spelen de pedagogisch medewerkers zo veel mogelijk met kinderen mee. Hierdoor kunnen zij de kinderen observeren, begeleiden en de ontwikkeling prikkelen. Spelmateriaal is op kind hoogte aanwezig. Hier is voor gekozen zodat de kinderen zelf kunnen opruimen na het spel en ook echt vrij zijn om het aangeboden materiaal te kiezen. Per thema wordt er wisselend materiaal aangeboden.

Basisgroep BSO

Binnen onze BSO hebben wij een basisgroep van maximaal 19 kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar begeleid door minimaal 2 vaste pedagogisch medewerkers per dag.

Onze BSO openingstijden

Wij zijn 5 dagen per week, aansluitend op school, geopend tot 18.30 uur. Tijdens de algemeen erkende feestdagen zijn wij gesloten; zo ook eens in de vijf jaar op de bevrijdingsdag.

In de schoolvakanties zijn wij geopend op  maandag t/m vrijdag vanaf 7.30 uur tot 18:30. Dan vragen wij de ouders hun kind tussen 7.30 en 9.30 uur te brengen. Vanaf 16.30 uur is er gelegenheid om de kinderen te komen halen.

Mochten ouder(s) hun een kind een keertje later willen brengen (in een schoolvakantie) of eerder willen halen, dan is dat geen probleem. Wel vragen wij dit door te geven aan de pedagogisch medewerkers van de desbetreffende groep.

Als het kind door iemand anders dan door de ouder(s) wordt opgehaald, dan dienen ouders dat aan ons door te geven, anders geven wij het kind niet mee!

je kan je kind inschrijven via het inschrijfformulier. Wanneer je kind bij ons is ingeschrijven nemen wij contact met je op voor een rondleiding (als je deze nog niet hebt gehad) en een kennismakingsgesprek. 

Wilt u meer informatie? u kunt ons bereiken op info@small-ones.nl en 020-2117675

 

Contact

Kinderdagverblijf Small Ones
Gloriantstraat, 1
1055 CS Amsterdam

020-8508090
 • Opvoeding & Benadering

  Gordon Methode

  Wij vinden communicatie erg belangrijk. Niet alleen om duidelijk te maken wat je van elkaar verwacht, maar ook om de kinderen

  Lees meer
 • Accommodatie

  Accommodatie

  Small Ones is gelegen op loopafstand van het Erasmuspark. Daar kunnen we heen met de kinderen. Tegenover Small Ones ligt ook h

  Lees meer
 • Visie

  Visie

  Kinderdagverblijf Small Ones biedt professionele opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De opvang vindt plaats in een....

  Lees meer
 • Beleid

  Beleid

  Het pedagogisch beleidsplan van kinderverblijf Small Ones is gebaseerd op de vier pedagogische basisdoelen die zijn....

  Lees meer
 • Inschrijven

  Inschrijven

  Schrijf je kind gratis in. De beschikbare kindplaatsen worden toegekend op basis van de datum van inschrijving.

  Inschijven